ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

  • 20190216 αίπος - σαν χαρακιά διασχίζει ο δρόμος το βραχώδες οροπέδιο του αίπους. σταματήσαμε στο φλώρι, μπήκαμε στον κακοτράχαλο χωματόδρομο και αφήσαμε το αυτοκίνητο δίπλα...
    Πριν από 4 ημέρες

"Vessa - A Historic Village

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Σχολείο των Θυμιανών!

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, έχουν οι μαθητές του Πειραματικού – Πιλοτικού Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, στο οποίο βρέθηκαν σήμερα καλλιτεχνικοί εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο: "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία"
Στο Βόρειο Αιγαίο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως τόνισε ο Δ/ντής του Σχολείου, Αχιλλέας Φιστουρής, υλοποιείται σε δύο μόνο δημοτικά, εκείνο των Θυμιανών και το 3ο Μυτιλήνης και αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα 130 παιδιά (από την πρώτη μέχρι και την έκτη τάξη) να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της όπερας, σε μια εποχή που τα καθημερινά μουσικά ακούσματά τους είναι τελείως διαφορετικά.
Η προετοιμασία για την ένταξη των παιδιών στο συγκεκριμένο είδος μουσικού θεάτρου ξεκίνησε από την αρχή της σχολικής χρονιάς με την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που έχει το σχολείο (θεατρολόγο, εικαστικό, μουσικό). Αύριο, δεύτερη ημέρα που η ομάδα της ΕΛΣ θα είναι στο νησί, οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο κλείσιμο της παραγωγής «Ο κουρέας της Σεβίλλης», που θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Πνευματικό Κέντρο της «Προόδου» στην Καλλιμασιά, στις 10.30 το πρώι.
Οι μαθητές, όπως εξήγησε ο σκηνοθέτης της παραγωγής, Κωστής Παπαϊωάννου, παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης έχονταςτην ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές.
«Θέλουμε τα παιδιά να γνωρίσουν τι είναι η όπερα, επειδή υπάρχει η άποψη ότι η όπερα είναι κάτι ελιτίστικο, κάτι που δεν είναι, οπότε επιδιώκουμε να φύγει αυτό το φράγμα και να προσεγγίσουν τα παιδιά το μουσικό θέατρο και κυρίως να πάνε στα ωδεία να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο, να γίνουν καλλιτέχνες ή μελλοντικοί θεατές και να μπορούν να απολαύσουν την κλασική μουσική, εκτός από τη δική μας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική», τόνισε ο ίδιος.
Η υλοποίησή του προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

τοπικά