ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Συγκέντρωση και διανομή τροφίμων σε ανέργους - Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου οργανώνει συλλογή τροφίμων για ανέργους και τις οικογένειες τους. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, απαντάμε έμπρακτα και συλλογικά.

Καλούμε τους πολίτες του νησιού να στηρίξουν την πρωτοβουλία της συλλογής τροφίμων συνεισφέροντας όπως και όσο μπορούν σε συνεργασία με τα μέλη και τους φίλους της Πρωτοβουλίας που θα βρίσκονται μπροστά στις εισόδους των σούπερ μάρκετ της πόλης από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα ενημερώνοντας τον κόσμο για τη συγκεκριμένη δράση. Απευθυνόμαστε επίσης και στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ζητώντας τη βοήθεια τους στην όλη διαδικασία.

Οι δυσκολίες της καθημερινής ζωής και η αδυναμία ικανοποίησης των βασικών πια αναγκών μεγάλου μέρους της κοινωνίας μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα δημιουργώντας συνθήκες τραγικές. Η επισιτιστική κρίση δεν είναι εικόνα από το μέλλον αλλά απτή πραγματικότητα που τη ζούμε ήδη όλο και περισσότεροι. Μπροστά στα ατομικά αδιέξοδα πρέπει να αντιπαραβάλουμε τη συλλογική δράση συνειδητοποιώντας ότι μέσα από την αλληλοβοήθεια και την οργάνωση μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας και κυρίως των ίδιων των ανέργων διεκδικώντας δημόσια να αναδειχθεί το πρόβλημα και να πάρει θέση η τοπική κοινωνία.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε όσους τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε συμπολίτες μας που είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης να επικοινωνήσουν με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου στο τηλέφωνο 22710-23550 δηλώνοντας συμμετοχή προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουμε να καταρτίσουμε τη λίστα με τους δικαιούχους για να διατεθούν τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά