ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Κλειστά την Κυριακή στη Χίο


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα της Χίου υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της Κυριακάτικης Αργίας και αντιστάθηκαν στο μέτρο, μένοντας κλειστά.
Η προσπάθεια ορισμένων υποκαταστημάτων γνωστών αλυσίδων στην Απλωταριά, ή γνωστού supermarket γερμανικών συμφερόντων να ανοίξουν την Κυριακή απέτυχε, μετά τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, του ΠΑΜΕ, αλλά και τις παρεμβάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο στην Απλωταριά.

Σε ανακοίνωση του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου αναφέρεται:

Το ΔΣ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του νησιού και την ταξική αλληλεγγύη των συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων που κατάφεραν με την παρέμβαση του να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη Αργία. Οι εργαζόμενοι με τη στάση τους ακύρωσαν στην πράξη τον αντεργατικό νόμο της Συγκυβένησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και περιφρούρησαν το δικαίωμα στην απεργία. Ανάδειξαν τη βαθύτερη ουσία της πολιτικής ενέργειας που έχει να κάνει με την απελευθέρωση της λειτουργίας των πολυεθνικών που προωθεί η ΕΕ και στηρίζεται στη συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ (1992).

Η προσπάθεια των πολυεθνικών εταιρειών και αλυσίδων να επιβάλουν στα τοπικά υποκαταστήματα τους (dr,teil weil,intimissimi) να ανοίξουν την Απλωταριά δεν πέρασε χάρις την αποφασιστικότητα κλιμακίου του σωματείου που από το πρωί βρέθηκε σ’ αυτήν. Το supermarket Lidl, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας , που επιχείρησε να επιβάλει ντε φάκτο την πολιτική της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων βρήκε απέναντι του την αποφασιστικότητα του σωματείου μας και την αλληλεγγύη δεκάδων εργαζομένων από τα σουπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα και συνδικαλιστές από πολλά σωματεία του νησιού. Μετά την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων παρέμεινε κλειστό όλη την ημέρα με την κατανόηση και των καταναλωτών αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Αξίζει να τονιστεί η αλληλεγγύη που επέδειξαν εργαζόμενοι και καταναλωτές δείχνοντας ότι κατακτιέται στην πράξη η ωριμότητα στο κοινό αγώνα που έχουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταργήσουν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική καπιταλιστική κρίση φορτώνοντας τις συνέπειες της στην πλάτη των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Η ίδια η πολιτική της είναι που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου, υλοποιώντας την πορεία απελευθέρωσης λειτουργίας των πολυεθνικών και αλυσίδων προκειμένου να οδηγήσουν χιλιάδες μικρομάγαζα της πατρίδας μας και τους εργαζόμενους του στην ανεργία.

Συνεχίζουμε δίνοντας την μάχη της απεργίας της Τετάρτης

Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός!

Στις 6 Νοέμβρη απεργούμε όλοι ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια, που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι ,που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθεί το συνδικαλιστικό κίνημα!

Να δοκιμάσουν τη δύναμή μας.

Όλοι στην απεργία Τετάρτη 6/11 10.30π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς. 
 
 
 http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/kleista-tin-kyriaki-sti-hio
 
 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά