ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

  • 20250406 mauremys rivulata - αν κάτι αξίζει στην κώμη και είναι ζωντανό όλο το χρόνο είναι ο μικρός υγροβιότοπος, που έχει δημιουργηθεί από τις εκβολές δύο χειμάρρων, στα τελευταία τρ...
    Πριν από 3 μήνες

"Vessa - A Historic Village


Καλό μήνα σας εύχομαι με μια Θαύμα γεύση όμως!!

ΥΛΙΚΑ 

140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 
100 γρ. ζάχαρη 70 γρ. βούτυρο λιωµένο 120 γρ. κρέµα γάλακτος 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανάβετε το φούρνο στους 165° C,στον αέρα.
2. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι
για μάφιν.
3. Τρίβετε στο μούλτι τα καρύδια, τη ζάχαρη
και την κανέλα για τη γέμιση.
4. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά
(αλεύρι, μαστίχα, ζάχαρη).
5. Προσθέτεται το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό),
την κρέμα γάλακτος, το αυγό και ανακατεύετε

με τον αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
6. Μοιράζετε στις χάρτινες θήκες τα 2/3 του
μείγματος, ρίχνετε με ένα κουταλάκι την
καρυδένια γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο
μείγμα. (Δε χρειάζεται να καλυφθεί τελείως,
αυτό θα συμβεί με το ψήσιμο.)
7. Ψήνετε για 20-22’.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
30 γρ. καρύδι
15 γρ. ζάχαρη
1/3 κ.γ. κανέλα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ
ΓΛΑΣΟ
300 γρ. κρέµα
γάλακτος1 κ.σ. άχνη

Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, την κρέµα γάλακτος
µε την άχνη ώσπου να σφίξει σε σαντιγί.

• Διακοσµείτε
τα cucpakes. 
και μιαμ μιαμ μιαμ!



Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά