ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


"ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Την Μόστρα και τους Αγάδες θα προβάλει στην γειτονική Σμύρνη ο Δήμος Χίου, με στόχο την προσέλκυση τούρκων επισκεπτών και την περίοδο των αποκριών στο νησί.
Σύμφωνα και με απόφαση της τουριστικής επιτροπής προβολής την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο αντιπρπσωπεία από το Δήμο θα ταξιδέψει στην Τουρκία, όπου μέσα από σχετικά έντυπα και βίντεο θα προσπαθήσει να προσελκύσει αρχικά τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες να οργανώσουν εκδρομές το συγκεκριμένοο διάστημα στη Χίο ενώ θα γίνει και παρουσίαση σε μέσα ενημέρωσης της Σμύρνης. 
Στην αποστολή θα συμμετάσχουν και μέλη πολιτιστικών σωματείων για να στηρίξουν την προσπάθεια, με τον πρόεδρο της επιτροπής Τουρισμού Κ.Μούνδρο να υπενθυμίζει ότι ανάλογη κίνηση είχε γίνει και πέρσι με τον ρουκετοπόλεμο και με θετικά αποτελέσματα.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στη συνεδρίαση της Πέμπτης συζητήθηκαν ακόμα οι ενέργειες του Δήμου για την προσέλκυση ρώσων επισκεπτών στο νησί μας με τη δρομολόγηση τσάρτερ και διπλή προσέγγιση (από Λέσβο ή Σάμο), λαμβάνοντας ως δεδομένο την κινητικότητα προσέλκυσης ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας.
Εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα εκδήλωσης στην Αθήνα με σκοπό την προβολή του νησιού μας, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη κι αποφασίσθηκε να προγραμματισθεί με την κατάλληλη ευκαιρία. 
Αναφέρθηκε το ζήτημα της χρήσης χιώτικων προϊόντων στην παρασκευή εδεσμάτων σε χώρους μαζικής εστίασης και καταλύματα του νησιού και συζητήθηκε πως μπορεί να γίνει συνείδηση στους επαγγελματίες η προώθηση της μοναδικότητας των ντόπιων προϊόντων.
Τέλος τέθηκε το θέμα της δημιουργίας τρίγλωσσης ημερολογιακής ατζέντας για τις δράσεις βιωματικού τουρισμού, που μπορούν να υποστηρίξουν φορείς και ιδιώτες για το 2013 και το οποίο θα προωθηθεί και ηλεκτρονικά, με στόχο να προσελκύσει επισκέπτες στο νησί μας, οι οποίοι θα βιώσουν την κουλτούρα του τόπου.

http://www.tvpatrida.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά