ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


• ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΧΙΟ

«Παράθυρο» Αρβανιτόπουλου για αυτόνομο ΤΜΟΔ στα πλαίσια Πολυτεχνικής Σχολής
• ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΤΙ, ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΟΔ, ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 

Πρόωρα αποδίδει καρπούς η απόλυτα συνετή συμπεριφορά της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο σχέδιο «Αθηνά» και όλα δείχνουν ότι πολύ πιθανά θα πετύχει την ακύρωση του σχεδιασμού απορρόφησης του ΤΜΟΔ από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο πρύτανης, κ. Π. Τσάρτας, μπορεί να άφησε ανοιχτό χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και στο διάλογο με τους φοιτητές που ακολούθησε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ως και στην παραίτηση, ως ακραία επιλογή στην περίπτωση που το Υπουργείο δεν αντιληφθεί ότι η επιχειρούμενη συγχώνευση των δυο τμημάτων στη Χίο δε στηρίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια, έδειξε όμως από την αρχή να βασίζεται σε δεδομένα ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται ήδη να υποχωρήσει.

Δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου ήδη από χθες το πρωί έφερναν το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ως παράδειγμα αλλαγών στο αρχικό σχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση ο κ. Αρβανιτόπουλος, βασισμένα σε ενημερωτική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που είχε ο υπουργός με διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, για να διατηρηθεί η αυτονομία του ΤΜΟΔ, το Υπουργείο θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει νέα Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασική διεκδίκηση της πρυτανικής αρχής, εφόσον όλα τα τμήματα εντάσσονται πλέον σε σχολές και ακαδημαϊκά στοιχειοθετείται η διεκδίκηση της από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Δεν υπόκειται σε κριτήρια

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο κ. Τσάρτας όσο και ο πρόεδρος του ΤΜΟΔ, Αρ. Δημάκης, επιχειρηματολόγησαν γιατί ακαδημαϊκά δεν μπορεί να στηριχτεί η απορρόφηση του πενταετούς διάρκειας φοίτησης Τμήματος από το ΤΔΕ, τετραετούς διάρκειας, απέφυγαν να σηκώσουν τους τόνους και αποκάλυψαν ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις με σειρά συναντήσεων, ενημερώσεων και αρθρογραφία για να το αποτρέψουν.

«Εμείς πάντως μηχανικοί θα αποφοιτήσουμε», συμπύκνωσε την αποφασιστικότητα των φοιτητών του ΤΜΟΔ ο Αλ. Τζανέτος, λίγο πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα που έδιναν συνέντευξη οι πρυτανικές αρχές.

«Είμαστε δίπλα σας», διαβεβαίωσαν τους φοιτητές πρύτανης και καθηγητές, τους ζήτησαν να εντείνουν τον αγώνα τους, κινητοποιώντας και τους γονείς τους, αλλά επιμελώς απέφυγαν να ταχθούν κατά του σχεδίου «Αθηνά», αν και οι φοιτητές το ζητούσαν επιμόνως.

Άλλωστε κατά την εισήγηση του ο κ. πρύτανης επανέλαβε ότι η κατάθεση του σχεδίου αποτέλεσε δικαίωση της πολύχρονης προσπάθειας της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και διέψευσε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι θα είχε από αυτό τις μεγαλύτερες απώλειες.
Σχολή Τουρισμού;

«Υπάρχουν 517 σχολές Τουρισμού σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου και καμία στη χώρα μας», επεσήμανε ο πρύτανης, τονίζοντας ότι ασκείται πίεση στο Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει 3-4 και στη χώρα μας. Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαιώνουν και τα ρεπορτάζ των αθηναϊκών Μέσων, αλλά για τη δημιουργία μιας ή δυο σχολών Τουριστικού Μάνατζμεντ, καθώς τα υπάρχοντα τουριστικά τμήματα των ΤΕΙ γίνονται κατευθύνσεις στα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Έχουμε τεκμηριώσει ότι, χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό, υπήρχε εδώ και τρία χρόνια η δυνατότητα λειτουργίας του Τμήματος Τουρισμού, με έδρα τη Χίο», ανέφερε ο κ. πρύτανης, τονίζοντας ότι και προς τα εκεί διευρύνεται το μέτωπο διεκδίκησης στα πλαίσια της διαβούλευσης με το Υπουργείο.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ
Αρχές Μαρτίου παραδίδεται η περιβόητη μελέτη

Σε 15 ημέρες αναμένει την παραλαβή της στατικής μελέτης για τα Ταμπάκικα ο πρύτανης, όπως εξήγησε στον «π» στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. «Με βάση το πόρισμα της θα καταλήξουμε αν και σε ποια κλίμακα είναι δυνατή η ανάπτυξη δομών του Πανεπιστημίου στο χώρο ιδιοκτησίας μας. Αν δεν μας επιτρέπεται, θα εξετάσουμε όλες τις άλλες λύσεις που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί, ώστε να καταθέσουμε ώριμη πρόταση στο νέο ΕΣΠΑ»,πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι, αν επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα του κ. Τσάρτα, θα είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο δε θα εμπαίζει την κοινωνία της Χίου για το θέμα, λύνοντας ένα από τα μεγάλα μυστήρια των τελευταίων ετών.
http://www.politischios.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά