ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Πρωθυπουργός και Οικουμενικός Πατριάρχης συζήτησαν για το μεταναστευτικό στο Αργέντικο

Το μεταναστευτικό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου και της πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, που συναντήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αργέντικο του Κάμπου.
«Έχετε προσπαθήσει πολύ για το μεταναστευτικό ζήτημα», είπε ο κ.κ. Βαρθολομαίος στην Πρωθυπουργό, η οποία απάντησε μεταξύ άλλων ότι η φιλοξενία είναι μέσα στο DNA των Ελλήνων, ενώ σκοπός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης είναι να προσπαθεί για το καλύτερο κατά τη διάρκεια της μικρής θητείας της.
Σήμερα η κ. Θάνου θα βρίσκεται στη Λέσβο, όπου σύμφωνα με ενημέρωση που είχε με τις αρμόδιες αρχές, η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Το γιασεμί
Όταν έφτασε η Πρωθυπουργός την υποδέχτηκε ο κ.κ.Βαρθολομαίος προσφέροντάς της ένα ανθάκι χιώτικου γιασεμιού από τους κήπους του Αργέντικου.

Το γεύμα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά τη συνάντηση που είχε με κληρικούς του νησιού και μετά την επίσκεψή του στο Αντουάνικο, -όπου βραβεύτηκαν οι αρχιτέκτονες Μανώλης Βουρνούς και Κατερίνα Μανωλιάδη για την αναστήλωση του κτηρίου με το αρχιτεκτονικό βραβείο Europa Nostra-, έφτασε στο Αργέντικο για το επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμος Χίου.
Τον υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του Αργέντικου, Λουκάς Κτιστάκης.


Στο γεύμα, το οποίο ήταν προσφορά του κ. Κτιστάκη, παραβρέθηκαν περίπου 100 άτομα, κυρίως εκπρόσωποι των Αρχών.

Ο δήμαρχος Χίου μετά το γεύμα δώρισε στον κ.κ. Βαρθολομαίο έναν τόμο του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, με τίτλο «Η αρχιτεκτονική της Χίου».
Ακολούθησε ομιλία του κ.κ. Βαρθολομαίου και χαιρετισμός της κ. Θάνου.

Σε Καλλιμασιά και Βέσσα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης μετέβη στην Καλλιμασιά όπου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των αείμνηστων Πατριαρχών Ιωακείμ Β και Ιωακείμ Δ, ενώ ακολούθως πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε του Βαλλιάδου, φιλοτεχνημένη από τον Χιώτη γλύπτη, Γιάννη Κουτσουράδη.
Βίντεο:

http://www.kounoupi.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά