ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

  • 20190216 αίπος - σαν χαρακιά διασχίζει ο δρόμος το βραχώδες οροπέδιο του αίπους. σταματήσαμε στο φλώρι, μπήκαμε στον κακοτράχαλο χωματόδρομο και αφήσαμε το αυτοκίνητο δίπλα...
    Πριν από 4 ημέρες

"Vessa - A Historic Village

Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο βουλευτής της Αριστεράς

Ένας καλός φίλος της «Απλωταριάς», ο νέος βουλευτής Χίου με το ΣΥΡΙΖΑ

Ιστορική στιγμή για τη χώρα η εκλογή κυβέρνησης για πρώτη φορά από την Αριστερά. Ιστορική στιγμή και για το νησί μας που μετά την εκλογή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Γ. Δεσποτόπουλου με την ΕΔΑ το 1958, στη Χίο εκλέγεται βουλευτής από το χώρο της Αριστεράς.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1960 στη Χίο και σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στη ρευματολογία, ενώ από το 2008 είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλές ιατρικές-ιστορικές εκδόσεις ανάμεσά τους και τα βιβλία: «Cum Deo – Πέρι της ιατρικής κίνησης στη Χίο κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα«, «Το χειρόγραφο του δασκάλου Νικηφόρου Πιπερίδη. Ένα τεκμήριο πορείας του Μικρασιατικού Ελληνισμού«, «Ιπποκρατικές εκδόσεις στη Βιβλιοθήκη Χίου Α. Κοραής«, «Ο Μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ Στρουμπής. Η κοινωνική παρουσία του στη Χίο και η δίωξη του«, «Υγειονομικά και προνοιακά ιδρύματα της Χίου 1881-1940«).

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, τακτικό μέλος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας και της Εταιρίας Μεταβολισμού των Οστών. Είναι πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Χίου από το 2000, έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής και μέλος των Οργανωτικών Επιτροπών.

Αρθρογραφεί στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, για ιατρικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα και είμαστε ευτυχείς που ο νέος βουλευτής Χίου με το ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε έναν από τους πρώτες συνεργάτες της Απλωταριάς. Το 2003 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Χίου ως επικεφαλής «Κίνησης Ενεργών Πολιτών» λαμβάνοντας 11% των ψήφων, ενώ το 2012 εξελέγη πρόεδρος τοπυ Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου και το 2013 εξελέγη πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος». Τέλος, το 2014 χρημάτισε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, είναι έφορος του Ιατρικού Ιστορικού Μουσείου Χίου και έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ι.Σ.Χ. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για δύο θητείες 2009-2014.
 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

τοπικά