ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Σάρωσε τη Χίο η κακοκαιρία

Αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στο Χαλκειός της Χίου
Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το πρωί τη Χίο προκάλεσε πολλά προβλήματα κυρίως σε υπόγεια και καταστήματα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια. Πλημμύρισαν χείμαρροι.

Τρελή πορεία παρασυρμένο από τα ορμητικά νερά του ποταμού στο Χαλκειός διέγραψε σήμερα το πρωί ένα αυτοκίνητο. Η ιδιοκτήτρια του σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το είχε σταθμεύσει πλησίον της κοίτης του ποταμού. Τα ορμητικά νερά το παρέσυραν και τελικά περνώντας από τέσσερα γεφύρια του χωριού σταμάτησε λίγο μετά το πέμπτο!

Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη για την ανάσυρση του οχήματος ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν την κατάσταση, αφού έχουν πέσει θύματα αλλεπάλληλων πλημμυρικών φαινομένων. Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος του χωριού από τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης το ύψος των γεφυριών έχει κατέβει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει διέξοδο το νερό, να εγκλωβίζονται τα νερά και να πλημμυρίζουν οι πέριξ του ποταμού ιδιοκτησίες και περιοχές.

Ο κεντρικός δρόμος του Κάμπου της Χίου, όπου σηκώθηκε η άσφαλτος καθώς δεν άντεξε την πίεση του αγωγού:

Το πρώτο ρεπορτάζ, νωρίτερα, από την Εφημερίδα των Συντακτών:

Ρεπορτάζ: Γ. Παγούδης

Περίπου δέκα πλημμυρισμένα μαγαζιά καταγράφηκαν στο κεντρικό εμπορικό δρόμο, στην οδό Απλωταριάς, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στον οδό Βενιζέλου, όπου πλημμύρισαν τουλάχιστον πέντε εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλα δεκάδες υπόγεια κατοικιών πλησίον ρεμάτων και χειμάρρων πλημμύρισαν από το Βροντάδο έως το Χαλκειός σε μια ακτίνα δώδεκα χιλιομέτρων.

Στην περιοχή του Χαλκειούς όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στο Φραγκοβούνι, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με την κατάρρευση μάντρας της προηγούμενες ημέρες, η περιοχή δέχτηκε μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα κάποια σημεία να μετατραπούν σε λίμνες.


Στην παραλιακή και ειδικότερα στην περιοχή του αεροδρομίου τα αυτοκίνητα κινούνταν με μεγάλη δυσκολία, αλλά – ευτυχώς – δεν προκλήθηκαν άλλα ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν τα ρέματα η θάλασσα έχει πάρει καφέ χρώμα σε μεγάλο μήκος από την περιοχή του Βροντάδου έως και το Κοντάρι.
http://left.gr/news/provlimata-apo-tin-kakokairia-sti-hio#sthash.wpfYhBwa.dpuf


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά