ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Χιακή Συμπολιτεία: Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» από τη δημοτική αρχή: Υπέρογκη αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε βάρος των αδυνάμων

Στο 1,83€/τ.μ. τα τέλη για σχεδόν ολόκληρη τη Χίο αποφάσισε η πλειοψηφία, αναιρώντας και προηγούμενη δική της απόφαση - Αυξάνονται δύο ως και τρεις φορές σε ορισμένες περιπτώσεις.
Καταψηφίζοντας ακόμη και την δική της πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή, την οποία είχε πριν λίγες μέρες υπερψηφίσει, η δημοτική αρχή Βουρνού ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υπέρογκη αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε 1,83 € ανά τ.μ. για ολόκληρη τη Χίο, με την εξαίρεση χωριών Αμανής και Πελιναίου (όπου κι εκεί ωστόσο τα τέλη αυξάνονται).

Αυτό δεν είναι απλά ακραία αντιφατικό αλλά σημαίνει και μια υπέρογκη επιβάρυνση των δημοτών, με ισοπεδωτικό τρόπο, χωρίς κοινωνικά δίκαιη και ορθολογική προσέγγιση, χωρίς προσεκτική διαφοροποίηση ανάλογα με τους οικισμούς. Στην πράξη, αυτό θα σημαίνει διπλασιασμό και τριπλασιασμό τελών για κάποιους δημότες σε ανάγκη. Για παράδειγμα, για μια οικογένεια που ζει σε οικία 70τμ η αύξηση θα μπορεί να υπερβαίνει τα 100 ευρώ το χρόνο.

Η Χιακή Συμπολιτεία καταψήφισε τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών. Επιμένουμε ότι αυτό που χρειάζονται επειγόντως οι δημότες που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση είναι η διεκδίκηση πόρων (ειδικά στην περίπτωση ακριτικών και νησιωτικών δήμων) και όχι η μετακύλιση της οικονομικής κρίσης σε αυτούς, με ισοπεδωτικό τρόπο. Χρειάζεται σχέδιο που θα υποστηρίζει αποφασιστικά μια αναδιανεμητική λογική, ώστε να επωφελούνται αντί να επιβαρύνονται περισσότερο αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά