ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


«Επεράσαμε όμορφα» ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Συλλογίζομαι αυτού του ήσσονα ελληνικό πολιτισμό, όχι των πνευματικών ρευμάτων αλλά αυτού που διεισδύει με την καθημερινή συμπεριφορά, τα γλυκίσματα, την καλλιέργεια της γης, την τέχνη του χτίστη, τις ασήμαντες χειρονομίες ..."

Με αυτά τα λόγια του Γ. Σεφέρη που αναφέρονται στον πολιτισμό της Μικρασίας, τα μέλη του «Άρτιον», διοργανώνουν μια παράσταση πλημμυρισμένη με μνήμες, γεύσεις και μελωδίες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Με νοσταλγία, γέλιο, συγκίνηση, κέφι και αγάπη οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στιγμές από την καθημερινή ζωή, κυρίως των Χιωτών της Πόλης, της Σμύρνης, των Αλατσάτων στις προγονικές τους εστίες.

Γραπτές και προφορικές μνήμες και μαρτυρίες αποτέλεσαν την ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για τα βιώματα και τον πολιτισμό που κουβάλησαν μέσα στην ψυχή τους, τα μετέφεραν εδώ στην απέναντι όχθη και αποτελούν βασικό άξονα του σημερινού μας πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στο Κάστρο της Χίου την ερχόμενη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 19:30 επί των οδών Τσιτσεκλή 21 και Μπεκριδάκη, στις βεράντες των οικιών Β. Βασιλάκη και Ν. Σταθάκη με μουσική του Γιάννη Κατσάφαρου.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά