ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


150 σύνεδροι στη Χίο για τη Euroclassica ΑΠΟ 11- 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εκατόν πενήντα σύνεδροι, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές και φοιτητές από την Ελλάδα και από ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν στη Χίο από τις 11 του Ιούλη προκειμένου να συμμετέχουν στη Euroclassica.
Για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά θα λάβουν χώρα στην πατρίδα μας, με επίκεντρο τη μυροβόλο Χίο, γενέτειρα του Ομήρου οι εργασίες της Euroclassica (= ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ).
Φέτος η Euroclassica περιλαμβάνει εκτός από τις επιστημονικές ανακοινώσεις, θεατρικές παραστάσεις με την τραγωδία "Ελένη" που είναι βασισμένη στα ομηρικά έπη, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιασμό,
Οι σύνεδροι προέχονται από Ελλάδα, Αγγλία, Αιθιοπία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία Τουρκία, Μεξικό, Κίνα, Συρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Λιθουανία, Καναδά και από άλλες χώρες. Θα έρθουν και είκοσι τέσσερις Ισπανοί φοιτητές, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Euroclassica, Καθηγητή, κ. José Luis Navarro Gonzalez, την σύζυγό του Gemma Lopez, Καθηγήτρια, και τον ερευνητή Dr. Ramon Martinez.
Ο Πρόεδρος της Euroclassika και η σύζυγός του, ασχολούνται με την αρχαία ελληνική τραγωδία και συνοδεύουν τη θεατρική ομάδα των 24 φοιτητών, την οποία εκπαιδεύουν για την παρουσίαση κλασικού ελληνικού θεάτρου. Η θεατρική του ομάδα ονομάζεται «SELENA» και θα παρουσιάσει στις 19.7.2014, 20:00 μ.μ., στο αίθριο του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ» την αρχαία τραγωδία, «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδου, που έχει σχέση με τα ομηρικά έπη.
Στο πρώτο τμήμα των Ελληνιστών με κεντρικό θέμα: Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι Ελληνιστές και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων περίπου εξήντα επιστημονικές ανακοινώσεις.
Στις 13 Ιουλίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα ερείπια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου (Δημοτικός Κήπος Χίου) και στη συνέχεια θα λάβει χώρα, στις 11:00 η επίσημη έναρξη του συνεδρίου με την παρουσία των πολιτειακών φορέων, των συνέδρων και πλήθους ανθρώπων που έχουν πνευματικές ανησυχίες. Τη Δευτέρα 14/7 οι σύνεδροι θα επισκεφθούν τις Οινούσσες ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 16/7 θα γίνει αναγόρευση επιτίμων δημοτών Χίου, διακεκριμένων προσωπικοτήτων, στο «Ομήρειο». Στις 17.7.2014, Πέμπτη, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο, τα Αυγώνυμα και το απόγευμα θα μεταβούν την Αγία Μαρκέλλα και στη συνέχεια στα Σχολεία της Βολισσού. 
 http://www.politischios.gr/politismos/150-synedroi-sti-hio-gia-ti-euroclassica
 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά