ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Μίλα μη φοβάσαι

Επίσκεψη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Κυριαζή Αικατερίνη, κοινωνική λειτουργό, και την Μονιώδη Μαρία, κοινωνιολόγο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου με θέμα:

«Βία, μύθοι και πραγματικότητες».
Κατά την διάρκεια της ομιλίας έγινε αντιληπτό ότι κάθε συμπεριφορά που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει αποτελεί μορφή βίας. Δημιουργεί σωματικό ή και ψυχικό πόνο στα θύματα και επιβάλλεται από τον δράστη για τη διατήρηση του ελέγχου της σχέσης και της συμπεριφοράς.
Στο τέλος της ομιλία και αφού είχε προηγηθεί αναφορά σε επιδημιολογικά στοιχεία ερευνών ξεκαθαρίστηκε ότι αν και η βία μπορεί να ασκηθεί και από τα δύο φύλα, στο 95% των περιπτώσεων το θύμα είναι γυναίκα, γι αυτό και στις μέρες μας δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της έμφυλης βίας. Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Σε οποιοδήποτε χώρο και αν εκδηλωθεί αφήνει το στίγμα της ευρύτερα, φέρνοντας βία και στην κοινωνία. Γι’ αυτό η βία δεν αποτελεί προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση αλλά κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους μας. 

Γι’ αυτό: Μίλα μη φοβάσαι.....πάντοτε υπάρχει κάποιος που περιμένει να ακούσει τη φωνή σου!!!!!

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

22713-50040

- See more at: http://www.alithia.gr/politismos/mila-mi-fovasai#sthash.2Ei77v8I.dpuf


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά