ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Αλληλεγγύη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χίου στον αγώνα των Αδελφών Παληού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν.ΧΙΟΥ 
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πλήττουν τα λαϊκά νοικοκυριά ,είναι η αδυναμία αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων, που οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζόμενους Δημόσιου, ιδιωτικού τομέα καθώς αυτοαπασχολούμενους & φτωχούς αγρότες.
Αυτό είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία 15ετία, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που εντείνεται μέσω κρίσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης .
Αυτή η αύξηση του τραπεζικού Δανεισμού των λαϊκών οικογενειών ,έγινε σε περιόδους άνθησης της καπιταλιστικής οικονομίας, γιατί ήταν απαραίτητη για την επικερδή τοποθέτηση, των υπερσυσωρευμένων κεφαλαίων, των μονοπωλιακών ομίλων που αλλιώς θα λίμναζαν στο τραπεζικό σύστημα.
Ταυτόχρονα αποτελούσε λύση ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά καθώς το ολοένα μειούμενο σε σχετικούς όρους, λαϊκό εισόδημα δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών , για τις ανάγκες στέγασης, σπουδών των παιδιών κλπ κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά αρκετοί συνάδελφοι μας, αλλά και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι.

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια διαρκής επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας, στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων ,προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σε βάρος τους και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Με αποτέλεσμα η συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων ,η ανεργία, η φοροαφαίμαξη να οδηγούν σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.

Σ΄ αυτά τα πλαίσια, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα των αδελφών Παληού, για να κρατήσουν την επιχείρηση τους από την κατάσχεση της Εμπορικής Τράπεζας, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του Δανείου που έχουν πάρει για την επιχείρηση τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που αντιμετωπίζουν σήμερα η στο μέλλον παρόμοια προβλήματα να αγωνιστούν συσπειρωμένοι στα σωματεία , με αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλον, και σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους, μικρούς ΕΒΕ ,φτωχούς αγρότες και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων όπως :

1.Διαγραφή των χρεών από τόκους

2.Μείωση κατά 50% όλων των δανείων

3.Αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια .

4.Διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

5.Μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις Τράπεζες .

6.Μείωση κατά 30% τω αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροκτηνοτρόφους και Ψαράδες.

7.Πάγωμα των Δανείων για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη διαγραφή τόκων και πανωτοκίων .

Χίος 24 Μάη 2013

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΝΤΑΚΗΣ



Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά