ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

  • 20190216 αίπος - σαν χαρακιά διασχίζει ο δρόμος το βραχώδες οροπέδιο του αίπους. σταματήσαμε στο φλώρι, μπήκαμε στον κακοτράχαλο χωματόδρομο και αφήσαμε το αυτοκίνητο δίπλα...
    Πριν από 4 ημέρες

"Vessa - A Historic Village

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: ανακοίνωση για να μην... αλωθεί η Βιβλιοθήκη Κοραή

Την έντονη διαμαρτυρία του για το ενδεχόμενο σύμπτυξης βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Δημόσιας Ιστορικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», εκφράζει με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως αναγράφεται στον ηλεκτρονικό τύπο, σχεδιάζεται η σύμπτυξη κάποιων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας. Ανάμεσα σ’ αυτές φέρεται και η Δημόσια Ιστορική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Χίου «Αδαμάντιος Κοραής». Φαίνεται πως η τρικομματική κυβέρνηση που υλοποιεί την επαίσχυντη μνημονιακή πολιτική, πέρα από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του ελληνικού λαού, ετοιμάζεται να προσθέσει άλλο ένα. Αυτή τη φορά σε βάρος της πνευματικής μας κληρονομιάς.

Ετοιμάζεται να διαλύσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανάμεσα σε άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας και αυτή του νησιού μας. Τη Βιβλιοθήκη που ίδρυσε με προσωπική μέριμνα ο μεγάλος φωτιστής του Γένους Αδαμάντιος Κοραής, τη Βιβλιοθήκη που πλούτισαν με μικρές ή μεγάλες συνεισφορές εκατοντάδες δωρητές και ευεργέτες, τη Βιβλιοθήκη που αποτελεί το πνευματικό ταμείο, όχι μόνο των Χιωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων. 

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα ακόμη και τις σκέψεις για ένα τέτοιο ανοσιούργημα. Καλούμε τους βουλευτές του νησιού και μάλιστα τον Υπουργό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα κόμματα και τους φορείς του τόπου να συμπαραταχθούν σε δυναμικό αγώνα για να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις αυτές. Καλούμε επίσης τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου και όλο το λαό να υπερασπιστεί έμπραχτα το κορυφαίο πνευματικό Ίδρυμα της Χίου.

Όλοι να υπερασπιστούμε τη Βιβλιοθήκη της Χίου!Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

τοπικά