ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Η καλύτερη απάντηση στο παρ’ ολίγον λουκέτο Διεθνές Συνέδριο για τη φυσική στη Χίο από το ΤΜΟΔ

Την Κυριακή ολοκληρώνεται το ετήσιοδιεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα«Πρόσφατες εξελίξεις στη σωματιδιακή και αστροσωματιδιακή φυσική» το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Ομήρειο.
Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν επιστήμονες από διάφορα σημεία του κόσμου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα δείγματα γραφής του συγκεκριμένου τμήματος (στην προκειμένη περίπτωση της πειραματικής ομάδας φυσικής), στο οποίο –μην ξεχνάμε- πριν από λίγους μήνες το υπουργείο Παιδείας, με το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ήθελε να βάλει «λουκέτο».
Στα πλαίσια του συνεδρίου στο νησί μας βρίσκεται και ο χιακής καταγωγής Καθηγητής Κώστας Μπαχάς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής του Παρισιού, ο οποίος θα μιλήσει το Σάββατο στις 6:00 στο Ομήρειο για τη «Δομή της ύλης και την ιστορία του σύμπαντος».
Η ομιλία αυτή απευθύνεται στο ευρύ κοινό, όπως εξήγησαν σε συνέντευξή τους στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Παπαγεωργίου, αλλά και ο κ. Μπαχάς, επιδιώκοντας να φέρουν πιο κοντά στη φυσική ανθρώπους που δεν ασχολούνται κατ’ επάγγελμα μ’ αυτήν.
Πιο κοντά στη φυσική επεδίωξαν όμως οι υπεύθυνοι του ΤΜΟΔ να φέρουν και τους μαθητές, πραγματοποιώντας αυτές τις ημέρες σε σχολεία προχωρημένα μαθήματα φυσικής και απευθείας σύνδεση με το Cern.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά