"Vessa - A Historic Village


ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ για το ΧΥΤΑ στην ΒΕΣΣΑ


Ανεπιτυχής κρίνεται από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Σ. Σουρέλα, η μέχρι σήμερα δοκιμαστική λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής στον Πόδορα. 

Η συγκεκριμένη περίοδος από την κατασκευάστρια εταιρεία ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να τεθούν και να δοκιμαστούν λειτουργίες, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το χημείο και η συλλογή του βιοαερίου. 
«Αρχές Απριλίου ο εργολάβος μας παραδίδει το ΧΥΤΑ χωρίς να έχουν λειτουργήσει σημαντικά κομμάτια του και να έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό» λέει ο κ. Σουρέλας, επισημαίνοντας ότι για να γίνουν αυτά μετά την 1η Απριλίου θα απαιτηθούν έξτρα χρηματοδοτήσεις και κονδύλια που δεν υπάρχουν. «Θα γίνει προσπάθεια μήπως το προσωπικό εκπαιδευτεί στη γειτονική Μυτιλήνη, εκεί όπου τα τελευταία 4 χρόνια είναι σε πλήρη λειτουργία ο ΧΥΤΑ» αναφέρει σαν πιθανή λύση ο κ. Σουρέλας. 

Το όλο πρόβλημα, τώρα, ξεκινά από το γεγονός ότι ο δρόμος για το ΧΥΤΑ δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα οι όγκοι των σκουπιδιών που έφταναν εκεί να μην είναι οι απαιτούμενοι. Βεβαία τις τελευταίες μέρες η παραπάνω κατάσταση έχει αλλάξει, μιας και οι χωματερές που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα μπαίνουν σταδιακά σε αδράνεια, με τον κυριότερο όγκο των σκουπιδιών να μεταφέρεται στο ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου. 
Τέλος ένας ακόμα πονοκέφαλος για τους ανθρώπους του ΦΟΔΣΑ είναι το γεγονός ότι η σύμβαση των 4 εργαζομένων λήγει το επόμενο διάστημα, με τον ΑΣΕΠ να προκηρύσσει θέσεις μοριοδοτώντας ανέργους. «Δαπανήσαμε χρήματα και χρόνο για να εκπαιδευτούν οι συγκεκριμένοι και τώρα θα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή» λέει ο κ.Σουρέλας, επισημαίνοντας ότι έχει σταλεί σχετικό αίτημα στο υπουργείο εσωτερικών.
Πηγή : www.tvpatrida.gr



Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά