ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

  • 20190216 αίπος - σαν χαρακιά διασχίζει ο δρόμος το βραχώδες οροπέδιο του αίπους. σταματήσαμε στο φλώρι, μπήκαμε στον κακοτράχαλο χωματόδρομο και αφήσαμε το αυτοκίνητο δίπλα...
    Πριν από 4 ημέρες

"Vessa - A Historic Village

Χιακή Συμπολιτεία: H υποβάθμιση των σχολείων απειλεί τα χωριά μας

Με αφορμή την  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων των Νενήτων και την παραίτηση του εκεί Τοπικού Συμβουλίου εξαιτίας της απαράδεκτης απόφασης υποβάθμισης των Δημοτικών Σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς, ως «Χιακή Συμπολιτεία» εκφράζουμε για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή μας και τη συμμετοχή στον αγώνα τους. 

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα το Δήμο Χίου να αναλάβουν πρωτοβουλίες δυναμικών κινητοποιήσεων και να μην αρκεστούν στην έκδοση τυπικών ψηφισμάτων συμπαράστασης. 
Η κατεδάφιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως μέρος μιας κυβερνητικής πολιτικής που εκτελεί τις μνημονιακές εντολές, δεν αφορά μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς. Αφορά το σύνολο της χιακής κοινωνίας. Η υποβάθμιση των σχολείων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου και πληθυσμιακή γήρανση. Αν βασικές υπηρεσίες, όπως η παιδεία και η υγεία, δεν διασφαλίζονται, τα χωριά μας θα εγκαταλειφθούν . Και αυτό πρέπει να βρει αντίθετη σύσσωμη την τοπική μας κοινωνία. Οι συμπολίτες μας των Νενήτων και της Καλλιμασιάς δεν είναι μόνοι. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

τοπικά