ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Σ. για τον υποβιβασμό των σχολείων

«Δεν σταματάμε, δεν κουραζόμαστε μπροστά στον αγώνα να αλλάξει το ΦΕΚ της ντροπής και να μην υποβιβαστούν τα σχολεία μας»

Στην αίθουσα του Συνεταιρισμού των Νενήτων πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση, τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, με αφορμή τον υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων. 

Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων, μέσα από την οποία έδειξαν για άλλη μια φορά τη διάθεσή τους για αγώνα και διεκδίκηση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης που τους άρπαξαν οι εντολείς του ευρωμονόδρομου, μέσω της υποβάθμισης αρχικά και βαθμιαίας κατάργησης τελικά, των δύο σχολικών μονάδων. 

Στη λαϊκή συνέλευση έλαβαν μέρος οι σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων, οι αιρετοί του τοπικού συμβουλίου και πολλοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών και από τα δύο χωριά. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του απερχόμενου , αλλά και νεοεκλεγμένου Δημάρχου, των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του νησιού και της «Χιακής Συμπολιτείας» - ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, παρούσα όπως πάντα σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας, βρέθηκε σύσσωμη στη λαϊκή συνέλευση και έβαλε δυναμικά το στίγμα της στα τεκταινόμενα μέσω των επικεφαλής και των στελεχών της Γιώργου Αμπαζή, Μάρκου Σκούφαλου, Φραγκούλη Κυλαδίτη, Παναγιώτη Νικήτα, Κώστα Μαυρέλου και Μιχάλη Ρέππα. 

Τονίστηκε ότι το Δημοτικό Σχολείο Νενήτων δεν προοριζόταν για Σχολικό Κέντρο από της ιδρύσεώς του, όπως θα έπρεπε, αλλά ορίστηκε ως εξαθέσιο, παρόλο που συγκέντρωσε το μαθητικό δυναμικό όλων των καταργηθέντων όμορων σχολείων. Τονίστηκε ότι σκοπός της συγκυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με οικονομία κλίμακας, δηλαδή με συμπίεση κόστους λειτουργίας. Αυτό και μόνο αποτελεί ένδειξη αδιαφορίας στην ανθρώπινη ύπαρξη και απαξία στο κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, περικοπές προσωπικού και πόρων.

Η λογική της Λαϊκής Συσπείρωσης και των στελεχών της βρίσκεται μακριά από τη λογική των αριθμών. Δεν πρόκειται να συμβάλλουμε στη δημιουργία εμιγκρέδων στον τόπο μας. Ασχέτως αν το εκλογικό αποτέλεσμα τοπικά και στις ευρωεκλογές που έστειλε ο χιώτικος λαός είναι ευνοϊκό για τους δυνάστες τους, τους δίνει αέρα στα πανιά και γι αυτό ακριβώς μετά τις εκλογές υπογράφτηκε η κατάπτυστη ΚΥΑ για τα δύο σχολεία, θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε από τον απερχόμενο και νυν Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους Τοπικούς Φορείς να πάρουν θέση άμεσα και με πράξεις στο πλευρό των δύο χωριών.

Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση που ως υπάλληλος της ΕΕ και του ΟΟΣΑ εκτελεί την ελληνική εκπαίδευση να σταματήσει τον κατήφορο και να πάρει πίσω την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων.

Πρέπει όλοι να κινητοποιηθούν με εικονικές καταλήψεις, με κλεισίματα Υπηρεσιών του Δήμου, με παραστάσεις στα γραφεία των βουλευτών, με συντονισμό σε επίπεδο Περιφέρειας, να ξεσηκωθούμε απαιτώντας το δίκιο μας. Δεν σταματάμε, δεν κουραζόμαστε μπροστά στον αγώνα να αλλάξει το ΦΕΚ της ντροπής και να μην υποβιβαστούν τα σχολεία.-


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά