ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ;

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών (18 Μάη περιφερειακές - δημοτικές εκλογές και 25 Μάη για την Ευρωπαϊκή Ένωση), τόσο τα κόμματα φανερώνουν ποιος είναι ο εκλογικός τους στόχος.

Στόχος τους είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με συνεργασίες και συμπράξεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα για να συνεχίσει έτσι χωρίς εμπόδια η ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού σκηνικού αποτελεί και η διαμόρφωση των συνεργασιών στις παρατάξεις για Δήμο και Περιφέρεια μεταξύ των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα.

Η παράταξη του δημάρχου Λαμπρινούδη, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, με πολιτικές «εξαγορές και συγχωνεύσεις» απορρόφησε ένα μεγάλο μέρος της ΝΔ και των συμβούλων από τη μέχρι πρότινος αξιωματική αντιπολίτευση, που αποδείχτηκε, ασχέτως των προθέσεων του επικεφαλής της, δεξαμενή του συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και των συμμάχων του, "πέταξαν" τον πολιτικό τους μανδύα, είτε είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, είτε σύμβουλοι. Μιλάνε ότι είναι ακομμάτιστοι, ανένταχτοι κλπ. και όλοι μαζί θ’ αγωνιστούν για το καλό του τόπου…

Για το καλό του τόπου η παράταξη του νυν Δημάρχου ρουσφετολογεί χωρίς σταματημό, εκβιάζει και εξαγοράζει συνειδήσεις και αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, των άνεργων και εργαζόμενων, των συνταξιούχων και ηλικιωμένων που βλέπουν τις φωτογραφίες τους να ποζάρουν στα εικονικά «έργα και ημέρες» του Λαμπρινούδη, στα αυτονόητα δικαιώματά τους που τα έχουν πληρώσει με το αίμα τους, βλέπουν όλοι αυτοί τη μια με «τσουρέκια της ντροπής», την άλλη με μια σύμβαση, την παράλλη με μια απόσπαση ή μια υπόσχεση να κρεμάζονται οι ζωές τους στα προεκλογικά τσιγκέλια του προεκλογικού παζαριού της δημοτικής αρχής.

Για το καλό μας ο τεχνοκρατισμός των δήθεν ανεξάρτητων της «Πρωτοβουλίας» με γνωστά κομματικά υλικά ΔΗΜΑΡ, βλέπε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στελέχη «αυτονομημένα» της νυν συγκυβέρνησης, με πλήρη στήριξη πολιτευτών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ παλαιών και νέων και όρκους πίστης στα καλά του μνημονίου, στρώνει το δρόμο για άλλη μια παγίδα της λαϊκής ψήφου, για άλλη μια χαμένη για τα λαϊκά συμφέροντα 5ετία.

Και στους δύο βλέπεις ψηφοδέλτια με το σλόγκαν «μπες στο ψηφοδέλτιο να βρεις δουλειά». Νέοι άνθρωποι με σπουδές ψάχνουν αποκούμπι σ’ αυτούς του συνδυασμούς, επιθυμούν να συμπαρασύρουν φίλους και συγγενείς , γιατί εκείνοι επέλεξαν την ομηρία τους για ένα κομμάτι ψωμί. Ρώτησαν τους συγγενείς και φίλους αν θέλουν να τους ακολουθήσουν σ’ αυτή την πορεία για να μην πούμε κατρακύλα, αφού ο δήμος δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας, ασχέτως αν έτσι τον κατάντησαν κυβερνώντες και ντόπια φερέφωνα;

Για το καλό του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ- «Χιακή Συμπολιτεία» όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και στο βάθος η «αριστερή» κυβέρνηση ως νέος χαλίφης του πάλαι ποτέ Πασοκικού-Κοτσακικού 1981, ετοιμάζεται να μας σώσει. Τη μια προβάλλει τις ΜΚΟ, την άλλη τις ΚΟΙΝΣΕΠ, την επόμενη τον «εθελοντισμό» που ξελασπώνει κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους, σπέρνει αυταπάτες και κρύβει ότι οι Δήμοι και οι δήμαρχοι ή θα είναι αγωνιστές με το λαό που υποφέρει ή εχθροί του.

Θέλουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ να αποποιηθούν τις πολιτικές τους μέχρι τώρα. Τη σκληρή, βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου που στήριξαν μέχρι σήμερα. Τη στήριξη της πολιτικής και λογικής του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα αναβαπτιστούν και θα συνεχίζουν να ακολουθούν με μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση την ίδια πολιτική, κοιμίζοντας το λαό μας.

Θαμπώνουν το ταξικό κριτήριο της ψήφου. Το κριτήριο που πρέπει να έχουν οι κολασμένοι αυτής της ζωής, οι «φτωχοδιάβολοι». Εμείς όλοι που με πίκρα βγάζουμε το ψωμί που μας αρπάζουν πάνω από το τραπέζι.

Είναι τυχαίο οι αλλαγές ρόλων στα ψηφοδέλτια; Οι αντίπαλοι έγιναν συνοδοιπόροι και οι συνοδοιπόροι αντίπαλοι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τίποτε πολιτικά δεν τους χωρίζει.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, για το ΚΚΕ κριτήριο ψήφου για το λαό στις επικείμενες εκλογές πρέπει να είναι:

Ποιο αποτέλεσμα και ποιοι συσχετισμοί θα τον βοηθήσουν από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα μεγαλώσει σε βάρος του, ανεξάρτητα από το αν και πόσο γρήγορα θα τα βρουν η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν , για να μας τσαλαπατήσουν με «ανάπτυξη» και ματωμένα πλεονάσματα .

Οι βασικές προϋποθέσεις που η ιστορική αλλά και καθημερινή πείρα έχει αναδείξει μέχρι σήμερα είναι: Να δυναμώσει η δύναμη του λαού ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τα κόμματα, που με την πολιτική τους υπηρετούν το κεφάλαιο. Να δυναμώσουν οι καθημερινοί αγώνες για τις άμεσες και σύγχρονες ανάγκες τους. Υγεία, Παιδεία, δουλειά κλπ.

Αυτό σημαίνει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ΚΚΕ να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες, κι αν αυτό δε γίνει, να δυναμώσουν καθοριστικά παντού στην Τοπική διοίκηση και στην Ευρωβουλή να σταλούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές για να παλέψουν για το λαό και όχι να κάνουν τα «σκυλάκια πολυτελείας» του συστήματος.

Γι’ αυτό ο κάθε εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, μικρομαγαζάτορας ή μικροβιοτέχνης, φτωχός αγρότης, νέος, συνταξιούχος πρέπει να πάει στην κάλπη να ψηφίσει έχοντας μπροστά του τη ζωή που τραβά με περικοπές στο εισόδημά του,με φορολογίες, με απώλειά των βασικών του δικαιωμάτων. Με ταξικό κριτήριο να δώσει ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ παντού.

Να μην ψηφίσει ο λαός μας που υποφέρει τα ίδια κόμματα που θα ψηφίσουν αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά τους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες και τα άλλα τζάκια της ολιγαρχίας του πλούτου.

Λέμε λοιπόν : Κριτήριο ψήφου η κλεμμένη ζωή μας, τα βάσανά μας, η χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Γι’ αυτό ο κάθε εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, μικρομαγαζάτορας ή μικροβιοτέχνης, φτωχός αγρότης, νέος, συνταξιούχος πρέπει να πάει στην κάλπη να ψηφίσει έχοντας μπροστά του τη ζωή που τραβά με περικοπές στο εισόδημά του, με φορολογίες, με απώλειά των βασικών του δικαιωμάτων. Με ταξικό κριτήριο να δώσει ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ παντού.

Να μην ψηφίσει ο λαός μας που υποφέρει τα ίδια κόμματα που θα ψηφίσουν αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά τους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες και τα άλλα τζάκια της ολιγαρχίας του πλούτου.

Λέμε λοιπόν : Κριτήριο ψήφου η κλεμμένη ζωή μας, τα βάσανά μας, η χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Κριτήριο ψήφου η διοίκηση του Δήμου και της Περιφέρειας να περάσει στα χέρια της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά