ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Ηλίας Θεοδωρόπουλος: Γιατί επέλεξα να είμαι υποψήφιος με τη Χιακή Συμπολιτεία

Ονομάζομαι Θεοδωρόπουλος Ηλίας και είμαι γενικός ιατρός. Πριν από 14 χρόνια ήρθα για πρώτη φορά στη Χίο και επέλεξα να εργαστώ ως ιατρός του ΕΣΥ στο Κ.Υ.Πυργίου. Με την επιλογή μου αυτή ήθελα να υλοποιήσω στην πράξη κάτι που κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου είχα ονειρευτεί: ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όλα αυτά τα χρόνια και με την πολύτιμη βοήθεια αξιόλογων συναδέλφων-συνεργατών καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κ.Υ. και εγώ προσωπικά να κάνω εν πολλοίς το όνειρο πράξη και να κερδίσω την εκτίμηση και την αγάπη του πληθυσμού της περιοχής.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επέλεξα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Χιακής Συμπολιτείας» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Μαστιχοχωρίων.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου αυτή έπαιξε η παρουσία της Ερμιόνης Φρεζούλη, της επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, ενός άνθρωπου που μπορεί να σε εμπνεύσει με την καθαρότητα της σκέψης της, το δυναμισμό της, τις γνώσεις της, αλλά, πάνω από όλα, με την πολιτική της άποψη για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ακούμε πολλές φορές να προτάσσεται η ηθική υπόσταση, η τιμιότητα, είτε η τεχνοκρατική κατάρτιση ενός υποψηφίου. Η συνύπαρξη αυτών των στοιχείων μπορεί να αποτελούν αναγκαία συνθήκη για να δηλώσουμε την υποστήριξή μας σε έναν υποψήφιο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η ψήφος μας στις εκλογές, αποτελεί βαθιά πολιτική πράξη και γι' αυτό θα πρέπει να ψηφίσουμε πρωτίστως, με κριτήρια πολιτικά. Σε αυτό το σημείο η Χιακή συμπολιτεία θεωρώ ότι διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι των άλλων συνδυασμών, γιατί έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα σε σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σταχυολογώ κάποια που θεωρώ πολύ σημαντικά:

Η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου χώρου, δηλώνοντας τη σταθερή αντίστασή της σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων βασικών αγαθών και υπηρεσιών (υγεία, εκπαίδευση, νερό, καθαριότητα, παραλίες, φυσικός πλούτος)

Η ανατροπή στην πράξη των αρνητικών επιπτώσεων του Καλλικρατικού δήμου
με την Αποκέντρωση σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης του Δήμου με την άμεση συμμετοχική δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων

Με τον συμμετοχικό προϋπολογισμό

Η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος όλων των οργάνων του δήμου

Η διατήρηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών και η δημιουργία και αξιοποίηση μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης,

Ο σχεδιασμός των έργων με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά

Όλα αυτά δεν είναι «θα» και υποσχέσεις, γιατί έγιναν πράξη από τη «Χιακή Συμπολιτεία» σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της ζύμωσης των ιδεών της αλλά και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου:


Συν-διαμόρφωσε το πρόγραμμά της ανοιχτά σε διάλογο με τους πολίτες

Λειτούργησε ομαδικά με όρους ισοτιμίας για τα μέλη της και απέφυγε συστηματικά και «με άποψη» την προσωπική προβολή των υποψηφίων της

Η «Χιακή Συμπολιτεία» δεν θέλει και δεν υπόσχεται μόνο μια διαφορετική διαχείριση των προβλημάτων του δήμου, υπόσχεται αλλαγή πολιτικής, θέλει να τ’ αλλάξουμε όλα, να αλλάξουμε τις ζωές μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά