ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Για την απώλεια του Ισίδωρου Κιολέογλου

Η προσφορά του Ισίδωρου Κιολέογλου στη Χίο από το 1980 υπήρξε τεράστια. Μέσα από το «Ιωνικό Κέντρο» ο Ισίδωρος Κιολέογλου οργάνωσε σεμινάρια, εργαστήρια τεχνών, μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας για ξένους, εκπαιδευτικά προγράμματα για Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι λυπηρότατο το γεγονός ότι το «Ιωνικό Κέντρο», -πνευματικό τέκνο του Ι. Κιολέογλου- συνάντησε εμπόδια και δυσκολίες τα οποία και κατέστησαν τη λειτουργία του κέντρου αδύνατη, ως που ανεστάλη το 1991. Το σπουδαίο έργο ωστόσο συνεχίστηκε με τηδημιουργία μιας νέας εστίας πολιτισμού στην Πλάκα, στην καρδιά της αρχαίας και της νεότερης Αθήνας.

Σε όλη τη ζωή του ο Ισίδωρος Κιολέογλου δεν έπαψε ούτε στιγμή να θαυμάζει τη γενέτειρα των Ιώνων φιλοσόφων επιστημόνων, «των πρώτων διανοούμενων ανθρώπων που προβληματίστηκαν για τον τόπο που κατοικούμε και επανεξέτασαν τη θέση του ατόμου στο σύγχρονο κόσμο».

Ο Ισίδωρος Κιολέογλου σχεδίαζε να οικοδομήσει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Ομηρούπολη της Χίου, εκεί όπου πιθανότατα ήκμασε η ‘Σχολή’ των Ομηρίδων ποιητών-ιερέων της Ιωνίας και Ανατολίας.

Το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια του σημαντικότατου πνευματικού ανθρώπου που αφοσιώθηκε όσο λίγοι στο χώρο του Πνεύματος, των Επιστημών, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιωνικής φιλοσοφίας

Γιάννης Ζαφείρης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δη.Πε.Θε. Β.Α.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά