ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Ερμ. Φρεζούλη: «Διεστραμμένο μέτρο η δήθεν “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων, κούφιες οι εξαγγελίες του κ. Λαμπρινούδη»

Στην κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας με θέμα την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, παρέστη η υποψήφια δήμαρχος Χίου και επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Ερμιόνη Φρεζούλη.

Σε σχετική δήλωσή της, αναφέρει:
«Η προεκλογική δίμηνη παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες για την εφαρμογή του ν. 4250 και την προσχηματική “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια. Δίνει μια προεκλογική ανάσα στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της συμπολίτευσης, ώστε να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση εφαρμογής ενός μέτρου που οδηγεί σε αυτόματη έξοδο από την εργασία το 15% των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας βάσει μιας διεστραμμένης αναγκαστικής ποσόστωσης σε άριστους, καλούς και μέτριους». 

¨Οπως πρόσθεσε: «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο χθες το μεσημέρι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Λαμπρινούδης δήλωσε (εκ του ασφαλούς) ότι και να μην υπήρχε η παράταση, δεν θα έστελνε το έγγραφο με τις ποσοστώσεις. Δήλωσε ακόμα ότι δεν θα το κάνει ούτε στις 28 του Ιούνη. Εντούτοις οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά κυρίως οι απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, υπάλληλοι αορίστου χρόνου, αλλά και η χιώτικη κοινωνία έχουν ξανακούσει αντίστοιχες κούφιες εξαγγελίες που δεν έγιναν ποτέ πράξη. Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν μας έχει συνηθίσει σε δυναμικές διεκδικήσεις. Ας καταλάβει, έστω στο τέλος της θητείας του, ότι ο ρόλος του στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός».

Η Χιακή Συμπολιτεία δεσμεύεται να μην εφαρμόσει τον παράλογο νόμο που, με πρόσχημα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εντείνει ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη διχόνοια μέσα στην κοινωνία, αποστεώνει την τοπική αυτοδιοίκηση και εντέλει στερεί από τους πολίτες απαραίτητες υπηρεσίες. Οι επιταγές του νέου μνημονίου και του ΟΟΣΑ που θέλουν το δημόσιο ανύπαρκτο και τα πάντα στα χέρια των ιδιωτών, πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη. Οι δημοτικές αρχές που προέρχονται ή στηρίζονται στα κόμματα του μνημονίου, τη ΝΔ, τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες του (ΕΛΙΑ, κ.λπ.), έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να υπερασπιστούν το συμφέρον της κοινωνίας και του τόπου.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά