ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Πρωτοβουλία για τη Χίο: Για την Αξιολόγηση των Δημοτικών Υπαλλήλων

Παρακολουθήσαμε τη Δευτέρα 29-04-2014 τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου με θέμα την αξιολόγηση των Δημοτικών υπαλλήλων μετά την τροποποίηση των διατάξεων του ΠΔ 318/1992 με τον Ν.4250/2014. Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ότι η προτεραιότητα του νομοθέτη δεν είναι η αντικειμενική αξιολόγηση των Δημοτικών υπαλλήλων αλλά η δημιουργία μίας νέας δεξαμενής πιθανών απολύσεων.

Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο” πιστεύει ότι η έντιμη και αξιοκρατική αξιολόγηση των στελεχών οποιουδήποτε οργανισμού –και προφανώς και του Δήμου- είναι απαραίτητη, καθώς μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας θα αξιοποιηθεί το υφιστάμενο Ανθρώπινο Δυναμικό στο μέγιστο βαθμό. Η αξιολόγηση είναι ένα ακόμη εργαλείο με το οποίο διασφαλίζεται ότι ο Δήμος παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες που είναι δυνατόν για τον δημότη, καθοδηγεί τον Δήμο για τις ανάγκες επιμόρφωσης του προσωπικού του, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι οι προσπάθειες για βελτίωση των εργαζομένων στον Δήμο ανταμείβονται.

Μια τέτοια διαδικασία προϋποθέτει χρόνο και τοποθέτηση στόχων, ώστε να είναι μετρήσιμη η απόδοση και αντικειμενική η κρίση. Προϋποθέτει επαγγελματισμό, κατάρτιση και ελαχιστοποίηση της προσωπικής εκτίμησης του αξιολογητή.

Την αξιοκρατική αξιολόγηση των στελεχών του Δήμου επιτάσσει η αρχή του σεβασμού στο δημόσιο χρήμα που προέρχεται από τον φορολογούμενο πολίτη, ο οποίος δικαιούται να απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από ανθρώπους που έχουν την γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση να τις προσφέρουν.

Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο” στηρίζει μία σοβαρή προσπάθεια αξιοκρατικής αξιολόγησης, η οποία μαζί με μία αποτελεσματικότερη οργανωτική δομή του Δήμου, θα βοηθήσει στην παραγωγικότερη λειτουργία του προς όφελος του δημότη.

Είναι προφανές, ότι είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που επιχειρείται να γίνει σήμερα η αξιολόγηση, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αξιοκρατική διαδικασία και επιβάλλεται εντελώς αντιεπιστημονικά με μοναδικό στόχο “να βγουν τα νούμερα”.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά